Bàner
Home Catàleg de Cursos Informació Fonaments d'ITIL (v3 y 2011)

L’objectiu principal d’aquest curs és la introducció dels conceptes bàsics relacionats amb el marc de referència descrit per ITIL®. Es posa especial èmfasi en la descripció detallada del cicle de vida de servei, així com en la definició dels processos i funcions que hi estan relacionats.

El cicle de vida de servei és l’estructura al voltant de la qual està construïda la nova versió d’ITIL®, i aquest curs posa el focus en el coneixement de les distintes fases d’aquest cicle, les relacions existents entre elles i la descripció detallada dels processos i funcions que s’hi han distribuït.

Codi del curs: ITILFN

Temari

  • La Gestió de Serveis de TI.
  • El Cicle de Vida del Servei.
  • Estratègia del Servei.
  • Disseny del Servei.
  • Transició del Servei.
  • Operació del Servei.
  • Millora Contínua del Servei.

Durada

El curs pot ser impartit en diferents formats i distribucions de les sessions. El més habitual, i recomanable, és fer-lo en 3 sessions de 8 hores, amb un total de 24. També es pot fer en sessions més reduïdes (8 o 16 hores). La durada cal ajustar-la en funció de l’objectiu del curs. Per més detalls, consulteu a Aquesta adreça electrònica s'està protegint contra robots de correu brossa. Necessiteu que el JavaScript estigui habilitat per a mostrar-la .

A qui va adreçat

Aquest curs va especialment adreçat a gestors i responsables de serveis de TI, gestors de projectes i de negoci relacionats directament amb TI, així com en general qualsevol membre de l’organització de TI.

També és indicat per a responsables de negoci que vulguin aconseguir una millor aproximació i alineació amb la gestió de les tecnologies.

Prerrequisits

No és necessari tenir cap coneixement previ relacionat amb la gestió de serveis, tot i que és recomanable. S’insisteix en què no cal tenir coneixements tecnològics per tal d’assistir al curs. Es tracta d’una matèria relacionada amb la gestió. No requereix cap certificació prèvia.

I després què

Veure cursos amb codis de referència ITILSS, ITILSD, ITILST, ITILSO, ITILCSI, ITILMLC.

En el següent esquema es resumeix l'actual sistema de certificacions oficials propossat per l'APMG.

Coneixements adquirits

Un cop completada la formació els assistents hauran adquirit els coneixements suficients com per poder obtenir la certificació oficial ITIL® Foundation. A més, seran capaços d’explicar què pretén ITIL®, com ho proposa, què son els processos, funcions, cicle de vida, com estan relacionats entre ells i una base que els permet incloure les bones pràctiques dins de les seves organitzacions.

Certificacions

Aquest curs permet presentar-se a l’examen de certificació d’ITIL® Foundation. L’examen pot estar inclòs dins del curs. En tot cas, el curs inclou la preparació suficient als alumnes que els permeti superar amb èxit aquesta certificació. Aquest exament consisteix en un test d’una hora de durada, amb 40 preguntes que cal superar amb un 65% d’encerts.

Preu

Podeu consultar les condicions a Aquesta adreça electrònica s'està protegint contra robots de correu brossa. Necessiteu que el JavaScript estigui habilitat per a mostrar-la .
 


ITIL® and PRINCE2® is a registered trade mark of AXELOS Limited.The Swirl logoTM is a trade mark of AXELOS Limited. 

CobiT, SixSigma, Lean IT, e ISO son marcas registradas y sus derechos reservados a favor de sus respectivos propietarios.