Bàner
Home Catàleg de Cursos Informació ITIL Intermediate Capability: Service Offerings & Agreements

El certificat ITIL® Intermediate: Service Offerings & Agreements (SOA) és una qualificació independent, però forma part del grup de certificacions ITIL® Intermediate Capability, i és un dels mòduls que condueix cap a l’ITIL® Expert in IT Service Management. L’objectiu principal d’aquest mòdul i del seu examen associat és, respectivament, impartir, provar i validar el coneixement de les pràctiques de la indústria tal com queda documentat a les publicacions principals del Cicle de Vida de Servei d’ITIL®

Codi del curs: ITILSOA

Temari

  • Gestión de Servei com a pràctica.
  • Procesos al llarg del Cicle de Vida de Servei pertanyents a SOA: Service Portfolio Management, Service Catalogue Management, Service Level Management, Demand Management, Supplier Management, Financial Management, Business Relationship Management.
  • Rols i responsabilitats.
  • Consideracions sobre la implementació i tecnologia.
  • Reptes, Factors Crítics d’Èxit i Riscos.
  • CSI com a conseqüència d’un SOA efectiu.

Durada

35 hores.

A qui va adreçat

Aquest curs va adreçat a persones que requereixen una comprensió més detallada de les ofertes i acords de servei necessaris per millorar la qualitat dels serveis de TI dins les organitzacions. Especialment, va adreçat a persones involucrades en els processos de Gestió de Portfoli de Serveis, Gestió del Catàleg de Serveis, Gestión de Nivell de Serveis, Gestión de la Demanda, Gestió de Proveïdors, Gestió Financera i Gestió de les Relacions amb el Negoci.

Prerrequisits

Els candidats que vulguin ser formats i examinats en aquesta qualificació han d’acreditar la possessió de la certificació ITIL® Foundation Certificate in IT Service Management.

I després què

Completar altres cursos dels mòduls de Capacitats (Capabilities). Podeu consultar els  cursos amb codis de referència ITILOSA, ITILRCV, ITILPPO, ITILMLC.

En el següent esquema es resumeix l'actual sistema de certificacions oficials propossat per l'APMG.

Coneixements adquirits

Un cop completada la formació els assistents coneixeran:

  • Procesos al llarg del Cicle de Vida de Servei pertanyents a SOA: Service Portfolio Management, Service Catalogue Management, Service Level Management, Demand Management, Supplier Management, Financial Management, Business Relationship Management.
  • CSI com a conseqüència d’un SOA efectiu.

Certificacions

Aquest curs permet presentar-se a l’examen de certificació d’ITIL® Intermediate Capability: Service Offerings and Agreements. L’examen pot estar inclòs dins del curs. Aquest examen consisteix en un test de 90 minuts de durada i superar-lo proporciona 3 crèdits dels 22 necessaris per obtenir el títol ITIL® Expert.

Preu

Podeu consultar les condicions a Aquesta adreça electrònica s'està protegint contra robots de correu brossa. Necessiteu que el JavaScript estigui habilitat per a mostrar-la o a través de la web http://www.articconsultors.com/content/ca/formacio.
 


ITIL® and PRINCE2® is a registered trade mark of AXELOS Limited.The Swirl logoTM is a trade mark of AXELOS Limited. 

CobiT, SixSigma, Lean IT, e ISO son marcas registradas y sus derechos reservados a favor de sus respectivos propietarios.